Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

De buurt in: verkeerssituaties

De buurt in: verkeerssituaties
Foto: ANP Photo, Vincent Jannink

‘Wij hebben verkeer als thema in het kader van ons VVEprogramma. Wij vinden dat je dingen toch het best zelf kunt ervaren. Daarom gaan we met kinderen vanaf drie jaar een rondje lopen door de buurt. We benoemen dan de verkeerssituaties, wijzen op de borden, steken de straat over en leren de kinderen welke kant ze dan uit moeten kijken. Wij denken dat dit goed werkt. Je leert kinderen het werkelijke verkeer ervaren. Een zebrapad op een tekening is toch heel anders, dan wanneer je er zelf over loopt.’

 

Deze tip komt van Jolanda van den Berge, pedagogisch medewerker bij Ini Mini in Goes.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.