Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Chique lichtjesfeest

Chique lichtjesfeest
Foto: ANP Photo, Robin Utrecht

De kinderen hebben papa en mama misschien al eens naar chique feestjes zien gaan, gehuld in galajurk en smoking. Dat spreekt tot de verbeelding. Waarom zou je het Lichtjesfeest (een belangrijk feest in het hindoeisme) ook niet een chique sausje geven?  Organiseer een galaparty voor alle kinderen. Dat betekent dat je al bijtijds op zoek moet naar geschikte kleding. Verzamel nette
kleren, satijnen rokken, wikkeldoeken, shawls, boa’s, pruiken, hoedjes, lange handschoenen, vlinderdassen, stropdassen, (nep)parelkettingen. De verkleedpartij is in het kindercentrum of de peuterspeelzaal. Zorg voor grote spiegels, gel voor de haren, een föhn en andere haarbenodigdheden. Een beetje lippenstift en oogschaduw, alles is geoorloofd op dit galafeest.
En wie weet, is er ook aftershave voor de jongens en parfum voor de meiden om extra lekker te ruiken. Je kunt het serieus doen, maar het mag ook met mama’s hoge hakken en veel struikelpartijen. Zorg dat de feestruimte een zee is van kleine lichtjes
en speel muziek om te dansen.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.