Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Modelrapporten inspectie 2013

Inspectie

Waar let een GGD-inspecteur precies op bij de inspectie van een kinderdagverblijf, bso, peuterspeelzaal of gastouderbureau? Het ministerie van SZW ontwikkelde voor iedere vorm van opvang een modelrapport waar alle toezichthouders in Nederland mee werken.

Vragenlijsten
Toezichthouders werken met vragenlijsten om op een gestructureerde manier informatie te verzamelen tijdens een inspectiebezoek. Het modelrapport geeft een overzicht van de getoetste eisen en welke beoordelingen en opmerkingen de toezichthouder kan plaatsen. In het 'Overzicht bevindingen' staan de bevindingen van de toezichthouder heel kort per inspectiedomein samengevat en in het inspectieonderzoek staan ze per inspectie-item uitgewerkt.

Downloaden
Download hier het modelrapport voor de dagopvang >>
Download hier het modelrapport voor de bso >>
Download hier het modelrapport voor het gastouderbureau >>
Download hier het modelrapport voor peuterspeelzalen >>

ANP Photo, Jerry Lampen

Marianne Velsink

5 reacties

 • no-profile-image

  Aleida

  brieven voor de inspectie van de gastouderopvang staan wél op rijksoverheid.nl. Zoeken onder 'overzicht bevindingen', de plaatsingsdatum is 2 oktober 2010.

 • no-profile-image

  Cynthia van Mulekom

  Het modelrapport voor gastouders is niet vernieuwd per 1-1-2013. Dit wordt pas per 1-7-2013 aangepast. Tot die tijd blijft de huidige werkwijze voor het rapporteren met brieven bij gastouderinspecties bestaan. http://www.kngo.nl/wet-weetjes-en-blog/wet/

 • no-profile-image

  Cynthia van Mulekom

  Het modelrapport voor gastouders is niet vernieuwd per 1-1-2013. Dit wordt pas per 1-7-2013 aangepast. Tot die tijd blijft de huidige werkwijze voor het rapporteren met brieven bij gastouderinspecties bestaan. http://www.kngo.nl/wet-weetjes-en-blog/wet/

 • no-profile-image

  Redactie Kinderopvangtotaal

  Het modelrapport voor gastouders staat niet vermeld op Rijksoverheid.nl. Waarschijnlijk vindt u aanvullende informatie in het rapport voor gastouderbureaus. Succes!

 • no-profile-image

  Kinderopvang de Bamboebeer

  En waar is het modelrapport voor de gastouders, want zij worden ook door de GGD geïnspecteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.