Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Fries kinderdagverblijf wordt officieel tweetalig

Tweetalige kinderopvang in 't Friese Noordbergum 

Het Friese kinderdagverblijf It Protternêst uit het dorpje Noordbergum (Kinderwoud) is zo goed als officieel een tweetalige locatie. Kinderen worden er zowel Nederlands als Fries opgevangen. Een speciale stichting voor de Friese taal beoordeelde de locatie positief.

Kinderwoud vindt het belangrijk dat kinderen zich thuisvoelen in de opvang. Omdat veel kinderen thuis Friestalig worden opgevoed, zorgt de locatie ervoor dat er iedere dag een Friestalige en een Nederlandstalige pedagogisch medewerker op de groep staat. De twee talen komen onder andere terug bij het benoemen van voorwerpen, tijdens liedjes en voorleesmomenten.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.