Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Skon biedt voordelige opvang voor werklozen

Werkloze

Kinderopvangorganisatie skon begint met een 'weer aan het werk service' voor ouders die hun baan zijn kwijtgeraakt. De service duurt een half jaar, waarin de eerste drie maanden geprofiteerd kan worden van de kinderopvangtoeslag en de laatste drie maanden het uurtarief wordt vastgesteld op € 2,50.

Riné van Dingstee, algemeen directeur van skon kinderopvang: ‘Veel ouders zijn genoodzaakt hun kind van de opvang te halen op het moment dat één van beiden werkloos wordt. Op zich een begrijpelijke keuze, maar het is lastig solliciteren wanneer je thuis de zorg voor kinderen hebt. Voor kinderen is het ook niet makkelijk om uit hun normale ritme gehaald te worden.'

Uurtarieven
De werkloosheid in Nederland ligt momenteel op 6,6 procent van de bevolking, wat neerkomt op 519.000 personen. Ouders hebben tot drie maanden na het ontslag recht op kinderopvangtoeslag. Daarna vervalt het. Skon verlaagt in die eerste drie maanden de uurtarieven, zodat ze gelijk liggen met het bedrag waarover kinderopvangtoeslag wordt uitgekeerd. Ouders hebben dan helemaal geen extra kosten. Daarna betalen ze € 2,50 per uur in plaats van de huidige € 6,- á € 7,- per uur.

Opzegtermijn
De opzegtermijn voor werkloze ouders wordt ook aangepast. Normaal ligt die op twee maanden, skon verlaagt hem naar twee weken. Van Dingstee: 'Het opzeggen van de kinderopvang wordt snel vergeten, waardoor de kosten blijven doorlopen, terwijl het inkomen daalt. Om ervoor te zorgen dat ze niet voor verrassingen komen te staan, komen we die ouders hierin tegemoet door de opzegtermijn aan te passen naar twee weken'.

ANP Photo, Lex van Lieshout

Marianne Velsink

4 reacties

 • no-profile-image

  Esther

  Inderdaad .. De bankdirecteur waaarvan van de vrouw haar parttimebaan verliest .. Naar €2,50. En de rest betaald de volle pond. Commissie gelijke behandeling? Klachten commissie kinderopvang?

 • no-profile-image

  Een rare vorm van prijsdifferentiatie? De prijs wordt gekoppeld aan de werkloosheid van één van de ouder ... Wat immers niets zegt over de hoogte van het totale gezinsinkomen. Bijvoorbeeld een gezin waarvan de vrouw werkloos wordt .. En de partner nog een goed salaris verdiend, gaat naar €2,50. Terwijl de bijdrage voor andere klanten hoger is met een lager maandelijks inkomen.. Louter de criteria werk of geen werk is wel erg summier.. Kan me voorstellen dat klanten van SKON hier niet blij mee zijn.

 • no-profile-image

  Marieke

  Ben benieuwd wie het verschil in tarief gaat betalen? De kinderopvang?
  Dan ga je je afvragen of de kinderopvang met 2,50 euro per uur ook wel toe kan als het eerder 6 a 7 euro per uur kostte...
  Lijkt mij dat het niet kan voor die 2,50 euro...

 • no-profile-image

  Peter

  Als ouders geen eigen bijdrage betalen (uurtarief is gelijk aan het bedrag kinderopvangtoeslag) aan kinderopvang hebben ze geen recht op kinderopvangtoeslag. Mooier kan Toeslagen het niet maken.
  Niet de eerste organisatie die daar de plank volledig mis slaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.