Pagina niet gevonden
Sorry, we kunnen de pagina die je zoekt niet (meer) vinden.
Je kunt naar de (homepagina) gaan HOMEPAGINA

Onze laatste artikelen

Lesmateriaal grotendeels door mbo-docenten zelf gemaakt

Boeken waarin interventiemethodes worden beschreven, maar geen voorbeelden geven van wat je kunt doen als een kind niet luistert. Studieboeken die in detail uitleggen hoe je een vlek verwijdert uit een matras, maar niet beschrijven hoe je een babybedje veilig opmaakt. Steeds meer docenten worstelen met het lesmateriaal dat niet aansluit bij de behoeften van studenten en het werkveld. De oplossing? Het lesmateriaal zelf maken.
Ontwikkeling van kinderen

Samen sterker: interprofessionele samenwerking

Steeds meer kinderopvangcentra werken samen met professionals uit verschillende domeinen om kinderen zo goed mogelijk te helpen. We vroegen tips aan Ruben Fukkink, lector Pedagogiek aan de HvA en bijzonder hoogleraar Kinderopvang aan de UvA.
Wet- en regelgeving
diplomalijst-voor-beroepskwalificatie-gastouder-uitgebreid-met-26-diplomas

Pm’ers werken liever met stagiaires dan met zzp’ers, maar is dat wel gewenst?

De vraag naar pedagogisch medewerkers groeit en dat heeft tot gevolg dat de diploma-maatregel al in 2022 is versoepeld door het ministerie van Sociale Zaken. De minister wil verlengen. De helft van de medewerkers kan in opleiding zijn en mag zonder diploma werken. Levert dat problemen op?
Ouders
e-book-met-financiele-tips-voor-gastouders-en-nannys

Zo voer je een lastig gesprek met ouders

Moet je slecht nieuws brengen of een gevoelig onderwerp aansnijden bij ouders? In zo’n slechtnieuwsgesprek kunnen emoties hoog oplopen. Daarom zetten we 10 tips voor een lastig gesprek met ouders op een rij.
Nieuwsbrief Abonneren