Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Wet kinderopvang

In het voorjaar en de zomer van 2009 kwam het Kabinet met concrete voorstellen hoe er op de gastouderopvang gekort moest worden. Onlangs verscheen er bij het Ministerie van OCW een brochure voor gastouders waarin alle veranderingen op een rijtje zijn gezet. Inmiddels valt de gastouderopvang net als de reguliere kinderopvang onder het Ministerie van SZW.

Om de kwaliteit van de gastouderopvang op te schroeven, worden alle gastouders verplicht om minimaal het diploma MBO2 Helpende Welzijn te halen. De nieuwe eisen zijn ingegaan per 1 januari 2010 in. Dit zijn de drie grootste veranderingen:

  • Hogere eisen voor gastouders en gastouderbureaus, die strenger worden gecontroleerd;
  • Er is een landelijk register met goedgekeurde opvang gekomen. Alleen de (gastouder)opvang die in dat register staat, wordt vergoed;
  • De uurprijs waarop de toeslag wordt gebaseerd is maximaal €5.
  • Marianne Velsink

    Gerelateerde tags

    Of registreer je om te kunnen reageren.