Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Reacties Hoe doen jullie dat?

Hoe doen jullie dat?

Je vraagt je in bepaalde gevallen vast wel eens af hoe je collega's  zouden reageren of handelen. Als twee kinderen in je groep verliefd zijn op elkaar bijvoorbeeld, of als een kind nogal agressief is. Kom je er in je team niet uit, of wil je weten wat collega's van andere instellingen ervan vinden? Hier kunnen vragen en reacties worden geplaatst!

Marjan Versteegen

3 reacties

 • no-profile-image

  infa red

  Was nieuwsgierig naar de reacties voornamelijk naar hoe er met agressieve kinderen wordt omgegaan.
  Helaas.

 • no-profile-image

  Stefanie Pieters

  Oudere kinderen zijn een doelgroep op zich. Het vervelen herken ik wel. Denk je als pedagoog een geweldig aanbod aan activiteiten te hebben en dan hebben ze geen zin of sluit het net niet goed aan.... Wat ik gemerkt heb bij onze oudste kinderen is dat ze vooral 'gewone' dingen prettig vinden om te doen. Dus helpen met de kerstboom optuigen of de kleine kinderen helpen met knutselen, voetballen en scheidsrechter spelen als er voetbal gespeeld wordt. Waardering is het toverwoord denk ik. Ik probeer de grote jongens (en meiden) vaak een belangrijke taak te geven. Wat bij mij ook beter werkt is vragen waar de interesse ligt i.p.v. 'zelf activiteiten bedenken'. Heel veel succes!

 • no-profile-image

  wilma van lierop

  Ik ben werkzaam op een bso met kidzclub(4-6) en campus (7-12) en ik vind het soms moeilijk activiteiten voor de grotere te bedenken, vinden snel iets saai en vervelen zich heb ik het idee.
  Ook zou ik wel willen weten hoe jullie omgaan met een kind dat vervelend is hoe pakken andere dat aan.
  Hoe krijg je het respect weer terug? en luisteren ze goed naar de en vinden je dan nog leuk?

Of registreer je om te kunnen reageren.