Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Vogelburgers in de boom

Vogelburgers in de boom
Foto: ANP

Twee tips voor lekkere hapjes voor vogels. Niet alleen in de winterperiode is het leuk om vogels bij te voeren. Ook in het voorjaar kun je ze ermee lokken.

  1. Vogelburgers: een grappige manier om vogels oud brood te voeren. Je neemt twee oude deksels van bijvoorbeeld pindakaaspotten en prikt in beide in het midden een gat. Dan mogen de kinderen de 'broodburger' kneden. Ze scheuren oud brood in stukjes en maken het een beetje nat met water. Flink kneden tot het een soort dikke gehaktbal vormt. De bal gaat tussen de deksels en je steekt door alle lagen een ijzerdraadje. Maak onderaan een knoop en met de uitstekende draad bovenaan mogen de kinderen de vogelburgers aan een tak in een boom hangen.
  2. Vogeltaart: hiervoor heb je (planten)oase, zoutloze boter, vogelzaad, blaadjes, stukjes appel en ongezouten pinda's nodig. Snijd van oase een taartpunt en versier de zijkanten met groene bladeren, die je vastprikt met krammetjes of kopspelden (alleen geschikt voor de oudere kinderen). Besmeer dan de bovenkant van de taartpunt lekker dik met boter en strooi er vogelzaad en pinda's op. De stukjes appel komen erbovenop om het te verfraaien. Zet de taartpunten op een mooi bord buiten op een tafel en kijk of je gevleugeld bezoek krijgt.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.