Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Trommelstokken en castagnetten

Trommelstokken en castagnetten
Foto: ANP

De voorbereidingen kosten wat tijd, maar er is vast wel een handige ouder die daarbij wil helpen. Neem twee grote houten lepels en een figuurzaag en zaag netjes de ronde lepel van de stok, precies op het punt waar de stok smal wordt. Schuur de afgezaagde uiteinden van de stokken netjes rond. Laat de kinderen de stokken met verf versieren en lak het geheel af met een spuitbus vernis. Het resultaat: trommelstokken.
Neem voor de castagnetten de lepels, boor in het bredere stuk met een handboortje of heel dun boortje twee gaatjes. Hier gaat een veter doorheen, waarmee de twee lepels aan elkaar worden geknoopt. Zorg dat er voldoende ruimte is in de veter om er een (middel)kindervinger door te steken. Als het kind de middelvinger op en neer beweegt, ontstaat een klakkend geluid. Ook de castagnetten kunnen door de kinderen mooi worden versierd!

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.