Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Torens bouwen

Torens bouwen
Foto: ANP XTRA

Tijdens deze themaweek moet er natuurlijk stevig gebouwd worden. Leg stapels blokken neer van verschillend formaat en in verschillende vormen. Doe zelf mee en bouw verschillende torens. Afhankelijk van de leeftijd zullen sommige kinderen kopiëren en andere zullen hun eigen experiment doen. Stuur niet, geef de kinderen alle vrijheid.

Maak een lange, dunne toren en laat hem gewoon instorten als hij te wankel wordt. Begin opnieuw, zo zien kinderen dat experimenteren leuk is. Bouw een bredere toren, die stevig staat.Maak een muur van blokken om je heen, zodat je zelf in de toren zit.Leg andere materialen neer: zandzakken, plastic bekertjes, eierdozen, schoenendozen, grote verpakkingsdozen. Maak een toren van één soort en later eentje waarbij je alles door elkaar heen gebruikt.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.