Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Regenmeter maken

Regenmeter maken
Foto: ANP

Maak een regenmeter voor in de tuin. Heel eenvoudig. Knip van een doorzichtige plastic waterfles de hals en mond af. Ga dan met de kinderen de millimeters uitzetten. Geef de kinderen een maatbeker en laat hen netjes 100 milliliter water afmeten. Dit gieten ze in de afgeknipte fles en zetten een keurig streepje met niet-afwasbare viltstift. Steeds 100 milliliter erbij. 200, 300, enzovoort. Gebruik een flinke dot houtlijm en plak de regenmeter op een dikke stok van ongeveer een meter lengte. Graaf met elkaar een diepe kuil en poot de stok tot de helft in de grond. Stamp de grond goed aan. Houd elke maand bij hoeveel het heeft geregend. Een 'slimme' variant: gebruik de helft van de fles met de schroefdop en lijm de regenmeter net naast de dop vast aan de stok. Nu kun je hem elke maand laten leeglopen door de dop eraf te schroeven.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.