Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Parapluparade

Parapluparade
Foto: ANP

Leuk voor als het echt hoost. Kies twee droge locaties: het fietsenhok buiten bijvoorbeeld en de hal van het kindercentrum. Zorg voor een aantal paraplu's in twee kleuren, zoals geel en rood. In het fietsenhok komen een paar rode en gele plu's, dat geldt ook voor de hal. Verdeel de kinderen in een rood en een geel team, liefst met een rood/geel T-shirt of lintje om de arm. Zorg voor een even aantal: vier rode en vier gele kinderen. Elk team splitst zich op. Twee rode kinderen en twee gele vertrekken naar het fietsenhok, de rest blijft in de hal. Dan kan de wedstrijd beginnen. Een rood kind moet een rode paraplu helemaal openen en ermee door de regen naar het fietsenhok rennen. Het kind tikt een teamgenoot aan, die een rode plu opent en onder de paraplu naar de hal holt om weer een andere teamgenoot aan te tikken. Het gele team doet hetzelfde. Elke keer moeten de paraplu's weer open en dicht worden gedaan. Een goede motorische oefening en de kinderbenen komen meteen flink in beweging.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.