Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Nesten uitpluizen

Nesten uitpluizen
Foto: ANP

Niet zo leuk voor de terugkerende vogels in het voorjaar, die denken zo weer in hun oude behuizing te kunnen trekken. Maar een oud nest uitpluizen met de kinderen is een boeiende en leerzame activiteit. Je moet er wél voor in een boom klimmen of met de ladder naar een dakrand (of vraag iemand anders dat te doen), maar oude nesten zijn overal te vinden. Ga met elkaar om de tafel zitten en leg het nest in het midden, bijvoorbeeld op een dienblad, zodat je het rond kunt schuiven. Bewonder hoe kunstig de vogel de takjes in elkaar heeft gestoken. Om beurten mogen de kinderen er dan een takje uit trekken. Wat heeft de vogel allemaal gebruikt om het nest te bouwen? Benoem de takjes, draden, een stukje touw, textiel, enz.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.