Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Ideeën om te bewegen

Ideeën om te bewegen
Foto: ANP

Bewegen is belangrijk. Neem je voor om in 2014 nog regelmatiger en leuker met de kinderen te gaan bewegen. Betrek hen bij nieuwe beweegideeën. Houd elke week een Beweeg Brainstorm. Het begint met een nieuwe beweging. De kinderen mogen die zelf bedenken. Dus niet gewoon lopen, rennen, dansen of huppelen, maar vind met elkaar een nieuwe beweegvorm uit. Lopen op je hurken alsof je een kip bent, uitsluitend zijwaarts rennen of achteruit huppelen. Zet een muziekje op en oefen de nieuwe beweging. Elke week komt er een uitvinding bij, terwijl de 'oude' ook worden herhaald.

Of maak met elkaar een Beweegdoos waaraan je continu beweegideeën toevoegt en voorafgaand aan een uurtje sporten een idee uithaalt. Stuur de kinderen niet, laat hen echt zelf denken. Alles is mogelijk met een beetje fantasie en improvisatie, van vliegen tot voetbal en van streetdance tot bergbeklimmen.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.