Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Geluidenwandeling

Geluidenwandeling
Foto: ANP

Wat maakt er allemaal geluid in het kindercentrum? Welke geluiden zijn mooi en welke lelijk? Maak een 'geluidenwandeling' door het kindercentrum. Zet de stofzuiger even aan, trek een toilet door, sla een deur dicht of klop erop, trek een gordijn open en dicht en laat een kraan druppelen. Neem rustig de tijd om geconcentreerd naar elk geluid te luisteren en laat de kinderen oordelen: mooi of niet? Je kunt de geluidenwandeling ook buiten doen en luisteren naar auto's, toeteren, voetstappen, de tram, vogels en de wind in de boombladeren.
Variant: geluidenzoektocht. Verstop ergens in de ruimte een tikkende klok of een piepend wekkertje en laat de kinderen ernaar zoeken.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.