Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Een toren om te knuffelen

Een toren om te knuffelen
Foto: ANP XTRA

Maak met elkaar een knuffeltoren. Geef elk kind een kartonnen doos en vertel wat die doos is: een stukje van een toren. Het kind mag de doos mooi maken met viltstift, verf, enzovoort. Eén voorwaarde: ergens moet een kijkgat komen voor het knuffeldier. Dat mag een net echt raam zijn, maar ook gewoon een flink gat. De oudste kinderen mogen dat als ze het kunnen zelf maken, bij de jongste kinderen helpt de pedagogisch medewerker. Als alle etages van de knuffeltoren klaar zijn, wordt hij verdieping voor verdieping met veel bombarie opgebouwd. Elk kind mag een knuffeldier of pop uitkiezen die in zijn stukje toren komt. De eerste doos wordt tegen de muur gezet met de opening naar voren. Het kind mag via de bovenkant de knuffel voor het raam zetten of er een knuffelhoofd- of pootje uit laten steken. De doos wordt dichtgemaakt en dan komt de volgende verdieping. Ook daar gaat weer een knuffeldier in. Net zo lang tot er een hoge knuffeltoren is ontstaan.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.