Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Bouw een brug

Bouw een brug
Foto: ANP

Bouw samen een prachtige, grote brug. Kinderen van alle leeftijden kunnen hieraan meedoen, want iedereen krijgt een taak. De basis van de brug bestaat uit kippengaas. De oudste kinderen modelleren met kippengaas een fraaie fantasiebrug. Geef hun een handelbaar stuk kippengaas en tangetjes om het gaas om te buigen. Dit vraagt wat begeleiding. Ondertussen gaan de jongere kinderen werken aan het papier-maché. Zij knippen en scheuren stukken krantenpapier en roeren lekker in een papje van behangplaksel. Iedereen mag meehelpen met het dopen van de stroken papier in het plaksel en het beplakken van de brug. Doe een dikke laag papier voor de stevigheid. Als de brug mooi beplakt en gedroogd is, mag iedereen er een stukje aan schilderen. Hij kan later een mooi plekje krijgen in de zand- & watertafel of elders worden gebruikt om mee te spelen.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.