Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

BSO Jodokus wint sloganwedstrijd over recyclen

‘Recyclen is een super plan, daar wordt de wereld beter van!’ Met deze slogan heeft BSO Jodokus in Middelburg de sloganwedstrijd gewonnen die was georganiseerd door Natuur & Zo. Deze organisatie heeft dit jaar aan bijna alle bso's in Zeeland de workshop 'Kunst van het recyclen' gegeven. De sloganwedstrijd was een van de onderdelen van de workshop.
BSO Jodokus wint sloganwedstrijd over recyclen
Foto: ANP Photo

Bso Jodokus won vijfhonderd euro om te besteden aan duurzaam technisch materiaal.

In de workshops 'Kunst van het recyclen' hebben de kinderen ontdekt hoe een elektrisch apparaat er van binnen uitziet, hoe het werkt, wat er aan waardevol materiaal inzit en hoe dit wordt ingezameld. Duurzaamheid en techniek stonden centraal.

Door samenwerking konden de workshops gratis worden aangeboden op de bso's, via het 'Wecycle-gemeenten'-fonds. Vanuit dit fonds kunnen gemeenten projecten opzetten met als doel de inzameling van elektronica, elektrische apparaten en spaarlampen binnen de gemeenten te verhogen.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.