Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zonnepanelen bij Bso 't Klokhuis

Kinderen van bso 't Klokhuis krijgen energie van de zon. Op het dak zijn namelijk 12 zonnepanelen geïnstalleerd die naar verwachting 2550 kWh per jaar gaan opwekken.
Zonnepanelen bij Bso 't Klokhuis
Foto: Kinderopvang Wageningen

Zonne-energie leeft in de gemeente Wageningen. In de kinderopvangsector is Kinderopvang Wageningen de eerste in de stad die overstapt op duurzame energie. Wethouder Lex Hoefsloot kwam directeur Onno Bakker persoonlijk feliciteren met deze duurzame stap.

'Wij willen de kinderen die op onze opvanglocaties komen, graag een veilige en stimulerende omgeving bieden. Maar we vinden het daarnaast belangrijk dat deze kinderen later op een aarde kunnen leven waar het goed toeven is. Als we dat willen bereiken, moeten wij als organisatie onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk maken', licht Onno Bakker toe. De zonnepanelen op ’t Klokhuis gaan naar verwachting 2.550 kWh per jaar opwekken en voorzien daarmee in 60 tot 70% van de energiebehoefte van de bso.

 

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • ccj van Goch

    Bij kinderopvangop de boerderij 'De Vrijbuiter' in Hedel www.kinderopvangdevrijbuiter.nl word het totale energieverbruik van het kinderdagverblijf en de boerderij opgewekt middels 190 zonnepanelen welke op jaarbasis ca 52.000 kWh opwekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.