Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Vol programma bij Hestia

Kinderopvangorganisatie Hestia heeft, als initiator en inspirator van de Week van het Jonge Kind natuurlijk een volle agenda tijdens de Week van het Jonge Kind 2013.
Vol programma bij Hestia
Foto: ANP Photo, Toussaint Kluiters

Zo organiseerde het kindercentrum een lezing over VVE waar prof. Folkert Kuiken iets heeft verteld over de meerwaarde van tweetalig opvoeden. Deelnemers aan de lezing waren vooral ouders. Verder kwam er iemand langs van het Ouder Kind Centrum en iemand die zich beroepsmatig bezighoudt met babygebaren. Namens de brancheorganisatie bezocht Marielle Rompa Hestia. Zij vertelde over de lobby vanuit de Brancheorganisatie met de politiek en het belang van goede kinderopvang voor de ontwikkeling van kinderen.

Amstelveen
In Amstelveen bereidden kinderen samen een lunch, schilderden baby's fantastische kunstwerken en bezochten kinderen een bejaardentehuis. Ouders konden zich inschrijven om één van deze activiteiten bij te wonen, met een maximum van zes ouders per activiteit. Wethouder Jacqueline Koops was aanwezig tijdens één van de activiteiten en met haar is gesproken over het doel van deze week en wat de gemeente ermee kan doen.

Amsterdam
Op de locaties Beethoven en Rivierenbuurt was het programma al even divers, met onder andere yoga, babymassage en toneelstukjes. Kinderopvang is meer dan opvang, maar verrijkt iedere dag het leven van jonge kinderen, zo blijkt maar weer eens bij Hestia.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.