Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Pm’er bso bekent ontucht met kinderen

Een bso-medewerker in De Bilt (Utrecht) heeft met twee kinderen op zijn groep ontucht gepleegd. Dit meldden Partou, de kinderopvangorganisatie waar de man werkzaam was, en het Openbaar Ministerie tijdens een speciaal ingelaste bijeenkomst voor ouders.
Ontucht-Utrecht.jpg
Ouders, politie, GGD, het OM en mensen van kinderopvangorganisatie Partou verzamelen zich voor een speciaal ingelaste bijeenkomst. - Foto: ANP Photo

De medewerker (27 jaar) heeft inmiddels bekend dat hij de kinderen gedwongen heeft seksuele handelingen bij hem te verrichten. Het zou gaan om twee meisjes uit één gezin. Zij vertelden hun ouders wat er was gebeurd. Zij zijn vervolgens naar de politie gestapt. Toen de pm'er werd geconfronteerd met de beschuldigingen, bekende hij. De man zit inmiddels vast en blijft in ieder geval tot 18 augustus vastzitten.

Tijdens een bijeenkomst zijn 250 ouders van de andere kinderen van de locatie(s) over de zaak bijgepraat. Zij werden dinsdagavond al uitgenodigd voor de bijeenkomst en daarin werd gesproken over 'een incident'. De hele dag al gingen de geruchten rond dat het om, opnieuw, een misbruikzaak in de kinderopvang zou gaan. Woensdagavond werd bekend wat de ernst van het incident was en dat het inderdaad om een misbruikzaak gaat.

De pedagogisch medewerker werkte al vijf jaar bij Partou en was in het bezit van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag. Voor zover bekend heeft de man zich niet eerder schuldig gemaakt aan misbruik met minderjarigen. Het incident zou zich vorige week hebben afgespeeld op de bso-locatie Weltevreden in De Bilt.

Of registreer je om te kunnen reageren.