Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangondernemer wint MKB-IDEE

Diana Vredenbregt van Kinderopvang De Ronde Venen combineert twee bestaande softwareprogramma's en bespaart daarmee tijd en geld. Dat idee spreekt de jury van de MKB-IDEE-verkiezing zo aan dat ze de prijs MKB-IDEE 2014 uitreikte aan Vredenbregt en haar collega's. 'Ze heeft van een nood - bezuinigen- een deugd gemaakt.'
Kinderopvangondernemer wint MKB-IDEE

De verkiezing is een initiatief van MKB-Nederland en KPN. Met de prijs hopen zij ondernemers te inspireren en stimuleren om nog eens goed te kijken naar wat nieuwe ICT-oplossingen voor hun organisatie kunnen betekenen. De inzending van Vredenbregt viel de jury meteen op omdat zij de kinderopvangbranche niet direct hadden geassocieerd met ICT. Toch introduceerde Vredenbregt een geheel nieuwe manier van werken die op alle fronten zijn vruchten afwerpt.

Kindplanning

Toen ze bij Kinderopvang De Ronde Venen moesten bezuinigingen, keek Vredenbregt of ze haar ICT efficiënter kon inrichten. Ze kwam in haar zoektocht het online softwareprogramma Bitcare tegen en dat sloot aan bij wat ze zocht. Toen ze even later op kantoorsoftware Office356 stuitte, probeerde ze beide programma’s te combineren. Dat werkte. Kindplanning, facturatie, personeels- en loonadministratie en roosters maken kon allemaal in één systeem.

iPads op de groep

Tegelijktijd verbeterde de oudercommunicatie. Pedagogisch medewerkers kregen een iPad op de groepen. Met een speciale app werd het hen niet alleen makkelijker gemaakt om zelf overuren en declaraties in te voeren, maar ook om informatie over kinderen via de app te delen met ouders. Deze oudercommunicatie verving het ‘schriftje schrijven’. Dat bespaarde de pedagogisch medewerkers veel tijd. Andersom kunnen ouders ook via de app met pedagogisch medewerkers communiceren.

Media-aandacht

De jury roemt De Ronde Venen om het zoeken en vinden van deze ICT-oplossing die op alle fronten zijn vruchten afwerpt. ‘Ze heeft van een nood – bezuinigen- een deugd gemaakt’, aldus de jury. De verkiezing ging al in april van start met honderden deelnemers. Uiteindelijk bleven er drie finalisten over. Zij mochten in de RAI in Amsterdam hun ICT-oplossing voor een jury nog eens persoonlijk presenteren. Dat ging Vredenbregt prima af. Zij wint met de prijs media-aandacht ter waarde van 12.500 euro.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.