Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

5 activiteiten voor buiten in de regen

Als het regent, is het juist leuk om naar buiten te gaan! Met deze activiteiten vervelen de kinderen zich geen moment in de regen.
Regen is een stuk leuker met deze activiteiten.
Regen is een stuk leuker met deze activiteiten. - Foto: Free Images

1. Wees crea met kleur. Als je gaat stoepkrijten in de regen, zien de kleuren er veel mooier en feller uit. De regen geeft een mooi effect aan de kunstwerken. Dit geldt ook voor schilderijen die buiten in de regen gemaakt worden. De kleuren lopen prachtig door elkaar dankzij de regendruppels die op het papier vallen. Later kun je de kunstwerken drogen op de kachel, of hangend aan een knijper.

2. Op onderzoek uit in het dierenrijk. Wanneer het regent, komen er opeens allerlei diertjes tevoorschijn die interessant zijn voor peuters. Slakken, regenwormen, mieren. Ga met de je groep op zoek naar slakken, en laat ze de regenwormen tellen.

3. Plassenpret. Laat de kinderen met hun laarsjes om het hardst in de plassen springen. Je kunt er een wedstrijd van maken (wie zorgt voor de hoogste spetters?) of kinderen prijzen die de mooiste dansjes in de plassen kunnen maken.

Weet jij nog een leuke activiteit om in de regen te doen? Reageer hier >>

4. Modderspektakel. Ook de modder leent zich voor lekker geklieder in de regen. Zo kun je moddertaarten maken, of de kinderen met behulp van pannetjes en lepels laten koken in een heuse modderkeuken.

5. Maak een regenmeter. Soms regent het zo hard dan je met kopjes, pannetjes en maatbekers algauw wat regen verzamelt. Het mooist zou zijn als je lege plastic flessen hebt, waarvan je de bovenkant afknipt en streepjes op de zijkant kunt zetten. Zo kunnen de kinderen precies zien hoe hard het regent. Kijk hier voor de instructies >>

Als de zon weer tevoorschijn komt, zijn deze waterspelletjes leuk voor alle leeftijden. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.